Dorpstuin Rozenburg

NLDoet 2018

Zaterdag 10 maart 2018.

Met dank aan het Oranjefonds voor hun geldelijke bijdrag konden we met hulp van de vrijwilligers de Dorpstuin nog mooier maken dan ze al is. We hebben van het ter beschikking gestelde geld 5 walnootbomen, 4 druivenranken, 4 kiwiplanten, 2 abrikozenbomen en 1 amandelboom aan kunnen schaffen. Een kiwiplant is een klimplant. We hebben hem een mooi plekje gegeven tegen de pergola. Tevens hebben we de Carya illinoinensis, beter bekend als pecannoot, aangeplant het is een boom die uiteindelijk circa 6 meter hoog wordt en zachte noten draagt. Deze noten kunnen direct gegeten worden.  Alles is met grote zorgvuldigheid geplant.

 

Dankzij de grote opkomst van vrijwilligers hebben we nog tal van andere klussen aan kunnen pakken. De tuinbonen zijn gezaaid, prei is geplant en de bloementuin is klaar om de dorpstuinbezoekers over niet al te lange tijd in een geurwolk onder te dompelen met een bloemenpracht als kleurrijke bonus.

 


Met dank aan de kinderboerderij voor de voortreffelijke verzorging van de lunch. Bijzondere dank aan de dames van 't Vliertje.