Dorpstuin Rozenburg

Bloesemfeest 2016

Laf gemiezer kon de pret niet drukken tijdens het bloesemfeest.

Wat overmoedig geworden door het "dubbele" weerprogramma van Buienradar tijdens de afgelopen week, werd besloten het optreden van Klassiek op Zuid toch op de Dorpstuin door te laten gaan. Omdat rond twee uur Pluvius hier en daar begon te strooien, werd besloten het concert niet op terras in de Bloementuin ten gehore te geven maar dicht bij de nieuwe schuur zodat de kostbare vochtgevoelige instrumenten waaronder een heus Spinet, een soort kleine piano, snel naar binnen konden worden verhuisd. Uiteindelijk werd het noodzakelijk naar de schuur te verhuizen waardoor een knus klein theater ontstond. De mensen van Klassiek op Zuid zijn als echte Rotterdammers wel wat gewend; ze hebben zelfs een keer opgetreden in een paardentrailer bij windkracht 7.
Rond de 50 à 60 bezoekers luisterden naar verschillende klassieke stukken. Deze werden enthousiast aangekondigd door Miranda Rademakers. De Master Chef's hadden weer hun best gedaan. Het resultaat was een tafel beladen met lekkere hapjes zoals Caprese spiesjes, zalmsandwiches, diverse cakes, appeltaart, zoete en hartige muffins, sap, thee en aardbeien met slagroom. Aan het eind van de middag begon het steeds harder te regenen en werd het besluit genomen de vervolgserie van het concert niet door te laten gaan. Helaas. Een zonnetje erbij was nog fijner geweest maar iedereen heeft toch kunnen genieten van een gezellige en muzikaal Bloesemfeest. 

Met veel dank aan de vrijwilligers, Hof van Rozenburg, cultuurscout rozenburg en de geldelijke bijdrage van stichting Opzoomermee.

 

Wilt U vrijwilliger worden op de Dorpstuin? U bent meer dan welkom.