Dorpstuin Rozenburg

12 maart NLdoet op de Dorpstuin

                                                NLDoet 2016                                                                 logo dorpstuin 100

Beste Dorpstuinvrienden, Adoptanten en Vrijwilligers,

 

Ook dit jaar is er weer Nl-doet op de Dorpstuin en wel op zaterdag 12 maart.

Het Oranjefonds stelt ieder jaar weer geld ter beschikking om tijdens de landelijke actie NL-doet in 1 of 2 dagen met behulp van vrijwilligers voorzieningen in de buurt te verbeteren. Vorig jaar zijn zo mooie bloeistruiken aangeplant in de bloementuin van de Dorpstuin.

Dit jaar willen we een laag hek met poorten om de moestuin zetten. We hebben gemerkt dat het vrij oogsten toch niet optimaal is; mensen halen teveel weg of te vroeg. In de toekomst kunnen mensen alleen nog op een vast moment, bijvoorbeeld zaterdagochtend, groenten komen halen. Het liefst nadat ze ons ook nog een half uurtje hebben meehelpen wieden; voor wat hoort wat.

We willen in totaal 60 meter schapenraster van een meter hoog achter de beukenhaag zetten zodat het geen storende barrière wordt. Op 2 plekken komen er houten poortjes van 1 meter hoog van rechtopstaande latten die we in de zelfde kleur verven als de nieuwe schuur.

Zaterdag 12 maart gaan we ons in eerste instantie richten op het neerzetten van de 60 meter schapenraster. Daarvoor moeten er zo'n 30 palen geslagen worden waar aan we gaas bevestigen. De hekjes gaan we later binnen maken en dan er in hangen.

We beginnen om 10 uur en werken door tot een uur of 3. Koffie, thee en lunch kunnen we in het Vliertje gebruiken. Als er heel veel handen zijn kunnen we ook nog wat kapotte boompalen vervangen en eventueel wat wieden want door de zachte winter is er al weer onkruid genoeg. Als U erg in de klusstemming bent kunt U vrijdag al meehelpen met de aanleg van de speeltuin aan de overkant van de Zandweg bij de Beestenboel.
En nu maar duimen voor mooi en droog weer.

We zien jullie graag zaterdag 12 maart op onze Dorpstuin,

 

met vriendelijke groet,

Bestuur Dorpstuin Rozenburg,

Ronald Bakker,

Patricia Kipp,

Wim van Hulten.