Dorpstuin Rozenburg

Groentetuin

1000 groenten

 

Juli 2014

De plantvakken waar de schooltuinen zullen komen zijn dit jaar door vrijwilligers van de Dorpstuin benut voor de groenteteelt.

De groentetuin barst inmiddels bij wijze van spreken uit z'n voegen. Een grote selectie aan groenten is in een nek aan nekrace gewikkeld wat er eerst geoogst gaat worden. Het ziet er naar uit dat de stokbonen gaan winnen. Op de voet gevolgd door de stambonen. Een grote opbrengst van bonen ligt in het verschiet. De diverse koolsoorten, zoals spitskool, bloemkool en broccoli zullen wat later oogstrijp zijn. Met de pompoenen gaat het ook bijzonder goed. De eerste pompoenen zijn geoogst.

De ingezaaide bieten, ook wel kroten genoemd, schieten de grond uit.

De capucijners moeten nog even in de schil blijven totdat de binnenbonen "rijp" zijn.  Sla en andijvie vechten om voorrang weggesneden te worden.

De aardbeienplanten zijn nog erg jong en vragen geduld.

Ten behoeve voor educatie is er een selectie gezaaid van diverse soorten granen, boekweit, rogge, tarwe, vlas etc. Een heel mooi gezicht !!

De zonnebloemen van het soort "american giants" blijven wat achter in grootte, maar misschien komt er nog een eindspurt. We houden ze in de gaten !!!

De tuin heeft vanzelfsprekend onderhoud nodig. Vrijwilligers die komen helpen bij het onderhoud op de Dorpstuin zullen na het werk niet met lege handen naar huis gaan. Graag aanmelden via deze website.