Dorpstuin Rozenburg

pano 1

Dorpstuin Rozenburg


 Zaterdag 25 september 2021 pompoenfair op de Dorpstuin

 

Video's  en nieuwsbrieven van de Dorpstuin vindt U HIER.

 

De huisregels van de Dorpstuin:

Honden of andere huisdieren mogen helaas niet op de Dorpstuin.

Niet klimmen in de bomen.

Fruit plukken of proeven, mag. Een maaltje groente oogsten, geen probleem. Het is beslist niet de bedoeling om gratis uw vriezer te vullen. Denk aan uw mede dorpsbewoners.

Geen afval achterlaten op de Dorpstuin.

Dank voor het niet roken op de Dorpstuin.

Rijpe appels, sappige peren, volrode kersen, zachte frambozen en knapperige noten...
...vers geplukt in de Dorpstuin van Rozenburg

Ooit was Rozenburg een eiland van boeren en tuinders. Die rijke agrarische historie willen we voortzetten door aan de westkant van het dorp een boomgaard aan te leggen met:

  • fruitbomen
  • notenbomen
  • vruchtdragende struiken
  • bloementuinen
  • groentetuinen voor kinderen

De gemeente Rotterdam stimuleert de ontwikkeling van stadslandbouw en de Dorpstuin Rozenburg past prima binnen dit streven. Bovendien draagt de Dorpstuin bij aan het behoud van het dorpse karakter van Rozenburg. En kinderen kunnen zien hoe fruit en diverse groenten worden geteeld.

Het terrein van de Dorpstuin Rozenburg (6.500 m2) ligt tegenover  Kinderboerderij de Beestenboel en de volkstuinen, naast het scoutingterrein. Het beheer is in handen van de Stichting Dorpstuin Rozenburg. Donateurs en vrijwilligers van de stichting kunnen actief meewerken aan de inrichting en het onderhoud.

Informatie betreffende aankomende werkzaamheden kunt U vinden op de pagina WERKPLANNING. Hier kunt U zich ook aanmelden.

 

Werklijst: