Dorpstuin Rozenburg

pano homepage

Dorpstuin Rozenburg


 

Zaterdag 28 september 2019 oogstfeest op de Dorpstuin.

Het volledige programma vindt U HIER.

poster

 

De huisregels van de Dorpstuin:

Honden of andere huisdieren mogen helaas niet op de Dorpstuin.

Niet klimmen in de bomen.

Fruit plukken of proeven, mag. Een maaltje groente oogsten, geen probleem. Het is beslist niet de bedoeling om gratis uw vriezer te vullen. Denk aan uw mede dorpsbewoners.

Ons afval nemen we mee.

Dank voor het niet roken op de Dorpstuin.

Rijpe appels, sappige peren, volrode kersen, zachte frambozen en knapperige noten...
...vers geplukt in de Dorpstuin van Rozenburg

Ooit was Rozenburg een eiland van boeren en tuinders. Die rijke agrarische historie willen we voortzetten door aan de westkant van het dorp een boomgaard aan te leggen met:

  • fruitbomen
  • notenbomen
  • vruchtdragende struiken
  • bloementuinen
  • groentetuinen voor kinderen

De gemeente Rotterdam stimuleert de ontwikkeling van stadslandbouw en de Dorpstuin Rozenburg past prima binnen dit streven. Bovendien draagt de Dorpstuin bij aan het behoud van het dorpse karakter van Rozenburg. En kinderen kunnen zien hoe fruit en diverse groenten worden geteeld.

Het terrein van de Dorpstuin Rozenburg (6.500 m2) ligt tegenover de Kinderboerderij en de volkstuinen, naast het scoutingterrein. Het beheer is in handen van de Stichting Dorpstuin Rozenburg. Donateurs en vrijwilligers van de stichting kunnen actief meewerken aan de inrichting en het onderhoud.

Informatie betreffende aankomende werkzaamheden kunt U vinden op de pagina WERKPLANNING. Hier kunt U zich ook aanmelden.

 

Werklijst: